Biblioteca Națională a României

1839
Biblioteca Națională a României

Loc de basm, istorie, cultură și un arbore al educației, așa aș descrie eu o bibliotecă. Loc în care trebuie să găsești răspunsul la aproape orice întrebare, loc în care poți să pătrunzi în cultura altei țări și să înveți să cunoști și să te cunoști. În fiecare oraș trebuie să fie cel puțin o mică bibliotecă. Dar oare există o bibliotecă dedicată pentru întreaga Românie? Câți dintre voi ați auzit de Biblioteca Națională a României, cea mai mare din țară, unde poate avea acces oricine cu cardul de identitate? În această bibliotecă găsiți aproximativ 13.000.000 de publicații și nu este impus un preț pentru accesul la cultură.

Cea mai mare bibliotecă din România

Biblioteca Națională a României deține titlul de cea mai mare bibliotecă din România. Cu asemenea titlu era aproape clară poziționarea ei în capitala țării, București. Aceasta a trecut prin foarte multe etape, de la desființarea ei chiar de Parlamentul României, până la lăsarea în paragină și furtul materialelor. Astăzi, însă, biblioteca se ridică la standardele demne de capitala unei țări.

Biblioteca Națională a României – un scurt istoric

Aceasta a fost înființată în 1836, dar din păcate în 1901 a fost desființată de Parlamentul României. În 1955 s-a redeschis biblioteca, dar acest lucru a durat până în 1990. Apoi a fost privită cu nepăsare, până prin 2006 când a fost gândită o nouă clădire pentru bibliotecă. Lucrările au întârziat însă 3 ani de la acest „gând” începând doar în 2009.

Biblioteca pentru cei ce nu știu încă să citească

Fascinantă este secțiunea din Biblioteca Națională a României este secțiunea pentru cei care nu știu încă să citească. Cei ce se află în învățământul preșcolar și urmează a intra în clasa pregătitoare au amenajat în bibliotecă o ludotecă. Aici sunt ținute diferite activități pentru preșcolari. Aceștia își pot dezvolta pasiunea pentru lectură și vor privi altfel biblioteca în timp ce cresc. Vor veni aici cu drag și se vor simți confortabili în clădirea iluminată în mare parte natural.

DISTRIBUIȚI