Vulcanii Noroioși – De ce s-au format și de ce să-i vizitezi?

1787
Vulcanii Noroioși

Frumusețea tării noastre este demonstrată în fiecare colțișor al ei. Dacă ar fi să apreciem mai mult valoarea turistică a țării cu siguranță am captura mare parte din turiști. Deja multe persoane vin aici pentru a vedea unele locuri unice în lume sau în Europa. Printre ele sunt și Vulcanii Noroioși.

Aceștia nu sunt extrem de cunoscuți, dar nu pentru că nu sunt frumoși ci pentru că, la fel ca multe alte locuri, nu au fost destul descoperiți. Dar nu toate locurile din România trebuie să fie unice, nu? Poate ele ca esență nu sunt, dar modul de formare, legendele din jurul lor și tot peisajul ce construiește tabloul suprem dovedește unicitate.

Vulcanii Noroioși – Modul de formarea

Modul lor de formare este unul destul de simplu, dar care desigur a dus și la multe legende. Din punct de vedere științific aceștia sunt un rezultat al gazelor naturale care împing noroiul la suprafață și fac acest efect de vulcan. Este frumos de văzut, analizat, atât din punct de vedere al obiectivului turistic pe care îl poate construi, cât și din punct de vedere pur educativ.

Legendele locului spuse din bătrâni până acum

Legendele, însă, sunt mult mai amuzante și interesante pentru ascultători. Este vorba despre asocierea vulcanilor cu niște „cazane de smoală clocotită”. Aceste cazane aparțin necuratului, după cum afirmă chiar Alexandru Odobescu, în opera Pseudokinegeticos scrisă de acesta. Altă legendă leagă locul de un balaur. Mai exact acesta doarme liniștit în pământ și vai de cine îndrăznește să-l trezească. Fiind un balaur blestemat, doar de închipuit putem să prevedem ce are să se întâmple.

O excursie pe lună?

Locul, în esență, te duce spre un alt tărâm. Nu unul doar al basmelor cu balauri blestemați, ci efectiv locul pare desprins dintr-o fotografie realizată pe o altă planetă. Cel mai aproape de ochii noștri ar fi asemănarea cu luna. Deci dacă ești pasionat de astronomie și vrei să experimentezi o excursie pe lună, dar ceva mai aproape, este locul perfect pentru tine.

DISTRIBUIȚI