Sagrada Familia – uriașa biserică construită din donații

1510
sagrada familia

Cea mai mare și impunătoare biserică din întreaga lume, poate fi găsită în Barcelona. Imensa clădire poartă numele de La Sagrada Familia și este o biserică ridicată după proiectul faimosului arhitect Antonio Gaudi. Construcția pentru biserică a început încă din 1882, nici măcar astăzi nefiind gata. Totuși biserica poate fi vizitată și constituie un important punct turistic din Spania.

La Sagrada Familia și istoria ei de până acum și după

Proiectul a fost realizat de arhitectul Antonio Gaudi care și-a dedicat o parte din viață pentru a ajuta la construirea Bisericii Sagrada Familia. Peste 40 de ani și-a dedicat artistul, cu toate că știa și chiar a afirmat că această lucrare va dura câteva sute de ani. Fiind criticat pentru timpul lung de așteptare, acesta a afirmat „Clientul meu nu se grăbește”. Aceasta, din păcate, a murit în 1926 și în 1936 mare parte din lucrările sale au fost pierdute. În timpul Războiului Civil Spaniol au dispărut, astfel, toate schițele realizate de Antonio Gaudi. Multă lume consideră acum că Sagrada Familia nu va arăta așa cum și-a dorit el, deși toată lumea încearcă să recupereze din alte surse schițele.

Biserica se presupune a fi gata în 2026, când se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Antonio Gaudi. Finanțarea ei, însă, vine din alte surse și nu din banii de la guvern. Astfel, biserica este ridicată din diferite donații și din banii de pe bilete.

Biserica uimește prin arhitectura ei deosebită și modul cum combină diferite stiluri spre a crea ceva nou, fascinant. Aceasta va avea în final 18 turnuri înalte, de diferite înălțimi, fiecare turn reprezentând ceva pentru biserică. Astfel, 12 turnuri îi vor reprezenta pe cei 12 apostoli, 4 turnuri pe evangheliști, un turn pentru Sfânta Fecioară și un turn pentru Iisus Hristos. Astfel, acestea vor avea înălțimea din ce în ce mai mare până la turnul central care-l reprezintă pe Iisus. Acesta va fi cel mai înalt și va avea și o cruce uriașă pe el. În total va avea 170 m, fiind cu un metru mai mic decât un deal foarte mare de lângă Barcelona. Acest lucru a fost gândit de Gaudi pentru a nu fi lucrarea sa mai mare decât lucrarea creată de Dumnezeu.

 

DISTRIBUIȚI