Râpa Roșie sau Micul Canion al României

318
Râpa Roșie

Râpa Roșie este o atracție turistică ce atrage atât prin existența ei cât și prin darul de a avea atât de multe obiective turistice în jur. Dacă ajungi prin județul Alba cu siguranță ai multe locuri de vizitat, locuri noi unele mai fascinante decât altele. Dacă ajungi, totuși, prin Sebeș îți recomand călduros să lași o mică perioadă orașul și să te îndrepți spre comoara ce se află aproape de acesta. La doar 4 km de orașul Sebeș se află Râpa Roșie. Un unic obiectiv turistic în România de acest fel ce poartă cu mândrie și pe drept numele de „Micul Canion al României”.

Râpa Roșie reușește să acapareze 800 m în lungime din rezervația naturală. Are o înălțime de minim 50 m, ajungând chiar pe la 300 sau 400 m. Reușește să atragă un număr impresionant de turiști curioși pentru a vedea prima dată așa ceva. Nu trebuie însă să uităm că sunt foarte mulți turiști care deși au mai fost aici aleg să se reîntoarcă fascinanți. Este precum un magnet mai ales pentru cei ce iubesc sporturile de aventură. E un loc minunat mai ales pentru a te înălța cu parapanta, oferind un peisaj minunat. Nici cei de la sol nu rămân fără peisaj. Pe lângă frumoasa râpă mai este și o priveliște spre Munții Făgăraș.

Râpa Roșie – un proces de 60 milioane de ani

Undeva la 60 de milioane de ani a fost nevoie ca apa să ofere asemenea peisaj. În lumea științei, mai ales printre geografi, acest microrelief poartă numele de badlands. În traducere liberă numele ar însemna „pământuri rele”. Procesul în sine este unul destul de simplu: eroziunea apei asupra apei, ceea ce a reușit să formeze diferite alunecări de teren masive.

Dacă ajungi pe aici, păcat ar fi să te mulțumești doar cu Râpa Roșie la cât de multe locuri o înconjoară. Vorbim despre un platou imens cu o pajiște ce poartă forma unui pantof. Poate de aici poartă și numele în popor de „Papucul”. Trebuie avut grijă deoarece accesul este puțin mai dificil spre acesta. Să nu mai uităm nici despre „Gaura Hoților” ce adună o multitudine de legende.

DISTRIBUIȚI