Parcul tematic „Ion Creangă” din Humulești

446
Parcul tematic „Ion Creangă” din Humulești

Dacă aș spune despre acest loc că este unul de poveste, cu siguranță nu ar fi doar o simplă metaforă. Acest parc reușește să aducă iubitorii de povești în mijlocul celor mai îndrăgite opere din copilăria lor. Cine, copil fiind, nu l-a studiat pe Ion Creangă? Cine nu i-a adorat umorul și nu-și amintește și acum câteva dintre personajele acestuia. Este imposibil să ajungi în Parcul tematic „Ion Creangă” din Humulești și să nu retrăiești copilăria pentru câteva momente.

Parcul tematic „Ion Creangă” – o lume minuată

„Nu știu alți cum sunt, dar eu, când mă gândesc” la copilărie îmi vin în minte citate din poveștile lui Creangă. Greu îmi era când începeam să citesc ceva ce-i aparținea să las cartea din mână. Eram fascinată, iar singurul moment în care am mai trăit acest sentiment a fost când am intrat pe ușa parcului. Totul aici a fost extrem de atent lucrat și, mai mult de atât, a fost lucrat cu pasiune. Se vede dorința pusă la începerea proiectului, se vede cum în timp acest loc a ajuns să fie din ce în ce mai important. Totul s-a dezvoltat din 2004 când, surprinzător sau nu, pe acest loc era o simplă grădină de zarzavaturi. Acum această grădină aduce cea mai mare recoltă: oameni pasionați de viața și opera lui Ion Creangă.

Parcul tematic „Ion Creangă” a fost crescut cu greu și au fost investite foarte multe lucruri. De la mulți bani, la mult suflet și foarte mult timp. Este clar că nu sunt foarte mulți care trec pragul acestui parc și, deci, nu a reușit să-și scoată nici măcar câți bani a investit. Unde mai punem că trebuie să fie întreținut parcul, să fie reconstituite figurinele din poveste. Până și teiul din care parcă se și aude cum cântă pupăza era o simplă nuia care a reușit să crească cu parc cu tot.

DISTRIBUIȚI