Palatul Suțu și Muzeul Municipiului București

277
Palatul Suțu

Un întreg muzeu dedicat capitalei țării cuprinzând arta, istoria și întreaga viață a Bucureștiului, construit în una dintre cele mai frumoase clădiri din capitală, Palatul Suțu. Stilul vienez al interiorului palatului te poartă cu gândul la zilele de glorie pe care le avea acesta. Trecând printre exponate și urcând treptat scările, parcă și vezi trecând oameni ai trecutul pregătiți să organizeze un bal în centrul palatului.

Palatul Șuțu – Loc prins în timp

Palatul Suțu a fost ridicat între 1833 și 1835. Stilul este unul neogotic dorit de boierul Costache Suțu și realizat prin talentul arhitecților vienezi Conrad Schwink și Johann Veit. Planul gândit de aceștia au creat o clădire unică în București care a reușit să câștige lupta cu timpul și a rămas una dintre cele mai vechi reședințe aristocratice din București. Aceasta a rămas prinsă parcă în timp și redă viața de acum 150 de ani. 

Interiorul palatului a fost realizat de Karl Stork. Acesta a uimit zeci de ani privirile celor ce au pășit în el printr-o eleganță ieșită din tiparele vremii. Primul bal al fiecărui an, cel din februarie, era organizat în interiorul palatului aducând într-un loc personalitățile vremii. Fiecare persoană radia prin eleganță și întregul eveniment devenea atenția oamenilor care priveau caleștile din care ieșeau domnițe cu rochii lungi de seară, una mai frumoasă decât alta.

A rămas ca reședință particulară până în 1956. Atunci devine sediu al Muzeului Municipiului București. Au existat câteva restaurări, însă toate au avut ca principal scop păstrarea fidelității formei inițiale. În 1959 este deschis pentru prima dată publicului cu prilejul sărbătoririi a 100 de ani de la Unirea Principatelor Române. Astăzi adună zeci de turiști curioși de oraș și de frumoasa clădire. Reușește să aducă nu doar prin exponate ci și prin modul cum arată „casa” acestora, o parte din istorie aproape de cei ce-i trec pragul. Astăzi organizează diferite evenimente culturale și expoziții.

DISTRIBUIȚI