Oraşul care fierbe la propriu – Beppu, Japonia

1246
By 663highland via Wikimedia Commons

Japonia este alcătuită din foarte, foarte multe insule și mini insule. Una dintre acestea este insula Kyushu, aflată într-o zonă puternic seismică. Pe această insulă se află Beppu, probabil cel mai important oraș al insulei.

Apa poate ajunge până la 99,5 grade Celsius

Importanța acestui oraș este dată de „magnetul” pe care îl are pentru turiști. Acel magnet este datorat aburilor care oferă imagini demne de atribuit Iadului. Apa din lacuri, care poate ajunge la temperaturi de 99,5 grade Celsius, învăluie zona într-un abur desprins din filmele horror.

Beppu este totuși un oraș micuț, dar are în total un număr de aproape 3000 de guri de aerisire. Prin acestea zilnic 130.000 de tone de apă fierbinte creează acel abur dens din oraș.

Beppu
By User:Mkill via Wikimedia Commons

Deși apa pare numai bună de relaxare, sincer nu vă recomand acest lucru. Apa are aproximativ 50-99.5 grade Celsius ceea ce duce la moarte sigură și imediată dacă vrei să încerci să te bălăcești în ea. Importanța pe care o are această apă pentru locuitorii orașului nu este dată doar de numărul mare de turiști pe care îl atrage. Aburul degajar este utilizat pentru a încălzi apa care va ajunge la locuințele fiecărui locuitor. Sincer, ar fi și culmea să existe acolo probleme cu apa caldă, dar nimic nu mă miră.

By 663highland via Wikimedia Commons

Iazul Iadului de sânge

Unul dintre cele mai cunoscute izvoare termale din Beppu este „Iazul Iadului de sânge” sau
original Chinoike Jigoku. Culoarea roșiatică-portocalie provine din prezența magneziului și a oxidului de fier. Temperatura însă este de cam 80 de grade Celsius, deci pe bună dreptate numele. O apă roșie și fierbinte… voi la ce vă gândiți?

 

Dacă însă apa (prea) caldă nu vă atrage, cu siguranță o să vă atragă acele maimuțele simpatice. Suficient de multe să găsiți una care să vă placă, mai exact 1500. Acestea trăiesc la 6 km de oraș și sunt îngrijite, hrănite și vizitate foarte des. Acest lucru este pentru a împiedica plecarea lor în oraș după mâncare: maimuțele flămânde plus recolte plus fermieri, nu-mi dau un rezultat foarte bun.

DISTRIBUIȚI