Muzeul Trenulețelor – Colțul de poveste din Sinaia

1262
Muzeul Trenulețelor

Ca mic copil mereu am fost fascinată de trenulețe. Îmi părea fascinant să am eu propriul meu trenuleț pe care să-l pun să se plimbe prin camera mea, iar eu să alerg hipnotizată după acesta. Nu am îndrăznit, însă, niciodată să vizez la o colecție întreagă. Unde mai pui existența unui întreg muzeu dedicat pasiunii mele. Părea imposibil, însă acum am aflat că există unul în Sinaia. Este vorba despre Muzeul Trenulețelor care ascunde o groasă de surprize.

Muzeul Trenulețelor – lecție de istorie

Deși ar părea logic să spun că este un loc în care să mergi cu copilul tău, până la urmă nu am să spun asta. Știi de ce? Eu cred că și tu, și eu, și oricine își mai dorește asta, este un copil care merită un astfel de cadou. Diferența dintre adult și copil este că, de cele mai multe ori, ca adult îți faci tu acest cadou. Dar cine zice că nu l-ai merita?

Expoziția primește oamenii să o admire încă din 2009 când și-a deschis ușa pentru prima dată. Toată expoziția a fost realizată de Alberto Drera care și-a și dorit ca expoziția lui să fie văzută de cât mai multe persoane. Așa a ajuns fata lui să doneze toate piesele realizate din tatăl său. Acestea au ajuns la gara din Sianaia.

Atenția cu care a fost totul realizat pare că le dă viață. Mici detalii care schimbă perspectiva din obiect în transpunere în miniatură a vieții. Găsești oamenii care își fac munca zilnică. Vei vedea un incendiu și pompierii care vor să-l stingă, un accident de mașină. Chiar și o nuntă și, în contrast, o înmormântare. Un mic oraș normal, înghețat parcă într-un timp mort. Totul în jurul a 300 m de linie de cale ferată, cu 150 de vagoane și 70 de locomotive.

 

V-am convins că merită să-i acordați o șansă?

DISTRIBUIȚI