Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

1186
Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa este unul dintre cele mai reprezentative din țara noastră fiind găsit chiar în capitală. E un loc dinamic, în continuă mișcare, fiind prezente aici atât expoziții permanente, cât și unele pentru o perioadă scurtă de timp. Este un mod de a traversa întreaga lume în jumătate de oră. O lecție interactivă de istorie și biologie, realizată într-un cadru modern și captivant.

Grigorie Antipa – de ce a moștenit muzeul numele său?

Cel care și-a pus cel mai mult amprenta pe ceea ce are de oferit muzeul este Grigore Antipa. Acesta a studiat la Iași fiind pasionat de tot ceea ce avea natura de arătat. Era o fire curioasă și dinamică. Tocmai această pasiune și personalitatea lui l-au dus până în Jena. Aici și-a construit baza teoretică pe care avea să o aplice în construirea carierei sale. Și-a dat doctoratul acolo fiind unul dintre cei patru studenți din toată cariera lui Haeckel cărora acesta le-a acordat suma cum laude la teza de doctorat.

Fiind observată pasiunea și talentul său, acestuia i-a fost ușor să se dezvolte. Așa a ajuns chiar Dimitrie Sturdza să-i aranjeze o întâlnire cu regele. Au avut la dispoziție jumătate de oră, undeva prin anul 1893. Fix acela era anul în care Antipa s-a întors din țară, iar cunoștințele dobândite acolo l-au ajutat să valorifice la maxim jumătatea respectivă de oră. A fost atât de captivat regele Carol I că a continuat discuția cu Antipa undeva la încă două ore.

Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa – cel mai important din țară!

A continuat astfel să investească în muzeu până a ajuns cunoscut pentru cei din România. Se alocă astfel chiar o sumă de 250.000 lei pentru a ridica un muzeu, după cum afirma chiar el, „demn de capitala țării”. Astfel, din 1906 până astăzi, având la bază clădirea, aceasta s-a dezvoltat și a ajuns astăzi cel mai important muzeu din țară. Totul este construit foarte detaliat, parcă prinzând viață întregul muzeu. Chiar fiecare sală este diferită, unică și specifică unui anumit colț de natură.

 

DISTRIBUIȚI