Muzeul Astra – cel mai frumos muzeu în aer liber

265
muzeul astra

Muzeul Astra din Sibiu reușește să primească titlul de cel mai frumos muzeul în aer liber. Acesta adună un număr impresionant de turiști dornici să se reîntoarcă într-un timp apus cu mult înainte de existența loc. Spun acest lucru deoarece chiar muzeul are o veritabilă vârstă de 110 ani, depășind chiar. Acest loc minunat reușește să valorifice tradiția și cultura noastră. Chiar mai mult de atât, valorifică cadrul natural ce a stat la baza construirii muzeului. Este un loc în care te poți relaxa și poți să te încarci cu foarte multă energie.

Întorcându-ne în anul 1905, în data de 19 august, asistăm la inaugurarea muzeului. Chiar dacă această asistare este una mai mult imaginată, putem să ne gândim cât de frumos a fost momentul în care muzeul și-a deschis pentru prima dată porțile. Din dorința de a evidenția diferențele dintre România și alte popoare, a luat ființă acest muzeu.

Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa

Astăzi reușește să cucerească o mare de oameni prin tot ceea ce poate fi descoperit aici. Un întreg sat reconstituit fidel se găsește aici, cuprinzând tot ce era neapărat a se afla și-n sat. Mori de vânt, una mai frumoasă decât alta, mori de apă, biserici, diferite obiecte tradiționale și multe alte locuri minunate. Printre acestea găsim la tot pasul câte o gospodărie. Fiecare diferită, unică și construită cu atât de multă creativitate. Se mai află aici un lac de 6 ha. Nici lacul nu rămâne neutilizat. Pe lângă peisajul pe care nu-l oferă, te poți plimba pe acesta. Cu un total de 10 km ar fi imposibil să nu găsești ceva să te fascineze. Unde mai punem că este cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. De la istorie, obiceiuri la o arhitectură rurală, cuprinde cam tot ce-ți poți imagina.

Muzeul este frumos oricând. Iar dacă tot ajungi să-l vizitezi, ar fi păcat să nu treci și prin Sibiu. Acesta se află la doar 4 km de oraș și întregul drum de ajuns este foarte ușor.

DISTRIBUIȚI