Mănăstirea Turnu

882
Manastirea Turnu

Mănăstirea Turnu de pe Valea Oltului este genul de mănăstire pe care merită să o vizitezi pentru o zi de liniște. Trăind în mijlocul orașului mereu profit de orice ieșire în natură să mă bucur de ea. Uneori găsești astfel de locuri alături de diferite clădiri minunate ce completează întregul peisaj. Un exemplu ar fi Mănăstirea Turnu aflată pe Valea Oltului.

Mănăstirea Turnu – unde o găsim?

În județul Vâlcea se ascunde această mănăstire pregătită ca din clipă în clipă ca lumea să o observe. Se află la puțin loc de apele Oltului, iar dacă stai în grădina de lângă mănăstire și asculți atent poate chiar o să ajungi râul cum cur11ge. Se află și o mică baltă chiar lână mănăstire în care se oglindește întregul peisaj magic. Un cadru natural mirific de care nu ai să reușești să te desprinzi prea ușor. Mănăstirea este construită cu multă imaginație, fiind totuși puțin inspirată de Mănăstirea Cozia care se află la aproximativ 2 km distanță de aceasta.

Chiar dacă nu ești o persoană religioasă, o să te îndrăgostești de modul cum se așterne pădurea în spatele mănăstirii, cum stâncile ies parcă din turnurile ei. Iar grădina în care se află este atent lucrată. Fiecare lucru părând a fi situat exact unde trebuie pentru o imagine completă.

Sunt și câteva chilii săpate în stâncă despre care se spune că au fost locuite de călugări. Undeva prin secolele XV sau XVI aici au venit niște călugări de la Mănăstirea Cozia. Aceștia au trăit în niște condiții groaznice iar pentru a scăpa cu viață au făcut alte așezăminte în care au locuit. Totuși nu au încercat să scape de condițiile în care erau, ci s-au dedicat total credinței lor. Este vorba despre acele chilii săpate în stâncă pe care le putem vedea și astăzi dacă ajungem la Mănăstirea Turnu.

 

 

DISTRIBUIȚI