Laguna Albastră – Locul neștiut din România

2421
Laguna albastră

Laguna Albastră este un punct important de pe harta turistică a României. Aceasta este o mică comoară pentru țara noastră, dar precum o comoară este bine ascunsă de ochii privitorului. A ajuns așa ascunsă datorită nepăsării, însă mereu există speranță că o să devină un loc mai vizitat dacă lumea va afla mai mult despre el. Din acest motiv mi-am și propus să vă prezint acest loc minunat.

Unde se află Laguna Albastră

Undeva prin județul Cluj, cam la 30 de km de Cluj-Napoca, se află un loc căutat mai ales în perioada mai caldă a anului. Locul, cred eu, ar fi unul de excepție chiar și iarna, poate tocmai liniștii date de lipsa de oameni.  Laguna Albastră se află în imediata apropiere a comunei Aghireşu din județul Cluj.

De ce să o vizitezi?

Este un loc schimbător. Mereu când ai să-l vizitezi vei crede că-i altul. Acest lucru este datorat faptului că lacul își schimbă nuanța culorii în funcție de soare. De la albastru deschis, la albastru oceanic, turcoaz sau chiar verzi, mereu vei găsi o altă priveliște. De aici și numele de Laguna Albastră. Acesta se află în mijlocul unor dune de nisip, făcând peisajul ca întreg desprins din țări exotice.

Acesta a fost format în locul unei exploatări de caolin (argilă albă) și a fost format pe cale naturală de ploaie și diferite izvoare subterane. Chiar dacă în anul 1995 lacul a secat, acesta s-a format iar, parcă mai puternic și mai frumos. Culoarea galbenă din jurul lacului și zonele de stufăriș, fac din loc unul desprins din stațiuni turistice. Se povestește chiar de existența unor pești până în anul în care a secat.

Nu totul poate fi perfect când trăim în România, nu?

Singurele defecte pe care i le-am găsit locului, sunt slaba semnalizare și faptul că este destul de greu accesibil. Dacă nu aveți o mașină personală (și un GPS) sau o bicicletă, este destul de dificil. Și chiar așa, nefiind promovat locul, trebuie să întrebați pentru a ajunge acolo. Acum locul a fost cumpărat de cineva care-și dorește crearea unei stațiuni din Laguna Albastră. Noi mai departe putem doar să așteptăm să vedem cum are să se schimbe.

DISTRIBUIȚI