La Pagode – cinematograful ascuns din inima Parisului

222
La Pagode

Cum ar fi să mergi până în Paris doar să vezi un film? Pare extrem de absurd doar gândul de a face asta. O risipă de timp liber și de bani. Totuși acesta ar fi un gând, mai ales, pentru cei ce nu au văzut cum arată cinematografele din Paris. Sunt splendide, moderne, tradiționale și cum mai vrei tu să le găsești. Însă dacă ar fi să descriu acest mic cinematograf numit La Pagode l-aș descrie folosind un singur cuvânt: eleganță. Nimic mai elegant nu cred că am văzut, un loc perfect pentru un oraș precum Paris.

La Pagode – Japonia din mijlocul Parisului

Este o adevărată artă întreaga ambianță pe care o produce cinematograful. La Pagode este un teatru-cinematograf care se află într-o pagodă japoneză adevărată. Poate de aici uimirea celor ce-i văd arhitectura atât de diferită față de restul clădirilor din oraș. Istoria clădirii ne trimite undeva prin anul 1896. Acesta s-a dezvoltat într-un frumos cinematograf la dorința unui domn de a-i face cel mai frumos cadou soției sale.

Întregul interior aduce aminte de cultura asiatică, însă nu se oprește din a da acel aer extrem de elegant. Exteriorul este alcătuit dintr-o superbă grădină. Aceasta a ajuns a fi chiar monument protejat datorită frumuseții ei. În acest loc te poți liniști după ce ai văzut un film, sau înainte de a începe și să bei liniștit un ceai tradițional.

Parisul duce cu gândul la foarte multe lucruri, unele extrem de plăcute în timp ce unele pot fi puțin neplăcute pentru noi. Într-un oraș atât de cunoscut este aproape imposibil să nu întâlnești sute de persoane. Acestea vor aștepta, cu siguranță, la câteva locuri pe care probabil vrei și tu să le vezi. Această listă a locurilor de multe ori coincide fiind nimic altceva decât cele mai cunoscute locuri din Paris. Dar cine spune că cele mai puțin cunoscute nu pot fi spectaculoase? Acum sper că te-am convins de frumusețea locurilor mai puțin cunoscute, precum La Pagode.

DISTRIBUIȚI