Insula Ovidiu – un loc liniștit, dar plin de mistere

675
Insula Ovidiu

Pentru cei pasionați de mare, dar care s-au plictisit de veșnicele plaje și aglomerația excesivă, a fost inventată Insula Ovidiu. Această insulă aflată pe Lacul Siutghiol reușește să aducă un punct de noutate zonei și îi atrage ca un magnet pe toți cei ajunși în Mamaia. Aceasta a ajuns purtătoare de legende păstrate până astăzi ce dau un farmec aparte insulei. Mai ales din momentul în care insula a fost asociată cu numele poetului Ovidius Publius Naso.

Se crede că în Insula Ovidius a fost exilat poetul Publius Ovidius Naso, un artist care a trăit între 43 î.Hr. și 17 d.Hr. Exilarea acestuia ar fi fost decisă de către Împăratul Augustus în anul 8d.Hr. Oferindu-i insula ca muză acesta a scris unele dintre cele mai frumoase opere ale acestuia. E frumos să ajungi aici și să simți inspirația acestuia, să înțelegi viziunea artistică.

Legenda Lacului Siutghiol și Insula Ovidiu

Una dintre cele mai frumoase legende leagă Insula Ovidiu de Lacul Siutghiol și de statuia lui Ovidiu din Constanța. Se spune că a ajuns aici chiar Dumnezeu și Sfântul Petru ce căutau un loc unde să stea o noapte. Locuitorii zonei nu și-au dorit însă să-i primească. Aceștia au mers la cea mai părăsită casă, undeva pe o colină, unde locuia o femeie săracă. Aceasta i-a primit cu inima deschisă, dar le-a spus că e atât de săracă încât nu le poate oferi nimic.

Atunci Dumnezeu i-a  spus să meargă să ia lapte. Problema era că vaca ei erai stearpă. Degeaba a încercat ea să explice, deoarece Dumnezeu a insistat. Și când s-a dus aceasta să mulgă vaca a rămas uimită de cât lapte dădea. Și i-a spus apoi Dumnezeu să pună o mână de făină în cuptor. Și din această făină a ieșit o pâine cum nu mai era alta. La masă când rupeau o bucată de ea, creștea imediat alta. Iar după ce noaptea a trecut, când s-a trezit, aceasta a văzut că afară era, în jurul colinei, un lac alb ca laptele dat de vacă. Uimită aceasta l-a chemat pe Ovidiu care văzând lacul s-a transformat în stană de piatră. Așa se spune că a fost creat Lacul Siuthiol și Insula Ovidiu.

 

DISTRIBUIȚI