Hotelul plutitor din Suedia

546
Hotelul plutitor

Ce spui de o mini vacanță în care să stai pentru a vedea apusul de pe un frumos lac, dintr-un mic hotel. Dar dacă acest mic hotel s-ar afla în mijlocul lacului, ferit de zgomot și de prea multă civilizație. Dacă deja sună bine, așteaptă să vezi ce urmează… Ce părere ai despre o noapte în acest hotel? Mai rămâne doar să menționez că o să ai camera la trei metri sub apă.

Acest micuț hotel plutitor este creația artistului Mikael Genburg. Acesta a reușit de multe ori să uimească prin gândirea inedită în proiectarea arhitecturală. El este cel ce a făcut și un hotel în copac, fiind pasionat parcă de extreme. Unul scufundat, unul în aer. Și nu putem uita de vila scufundată. Deci nu trebuie să-ți faci griji, hotelul plutitor nu este în totalitate neexperimentat.

Utter Inn sau Hotelul plutitor cu un dormitor la trei metri sub apă

Pe numele său real, Utter Inn (adică hotelul plutitor de care vorbeam și până acum) arată oarecum banal din exterior. Reproduce într-o scală mai mică o casă tradițională. Găsim frumosul hotel pe lacul Malaren, unde plutește așteptând oameni care să se cazeze acolo. Se află la câțiva km de țărm, deci ajungi acolo cu o barcă gonflabilă. Barca gonflabilă rămâne singura variantă și de a părăsi hotelul plutitor, dar sincer te întreb: de ce ți-ai dori asta?

Alcătuirea Hotelului din Suedia

La nivelul apei se află o mică bucătărie și o frumoasă terasă pe care să stai. Hotelul este însă foarte mic. În dormitorul ce se află la trei metri sub apă pot fi cazate două persoane, existând doar două paturi. Făcut parcă special pentru o mică ieșire de cuplu. Stând în pat poți privi prin geam lacul cu toate minunile sale. Deși nu putem să-l comparăm foarte mult cu un hotel din ocean, senzația este la fel de minunată. Este cu siguranță o experiență de care ar fi bine să profităm.

Mikael Genburg spune despre hotel că este: „Ca un acvariu invers- peștii se uită la oameni și sunt fascinați de ei”. 

DISTRIBUIȚI