Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca

1320
Grădina botanică

Unul dintre cele mai frumoase locuri create de om este Grădina Botanică „Alexandru Borza” din Cluj-Napoca, o frumusețe naturală creată în scop educativ și didactic. Micuța instituție științifică adună anual un număr impresionant de turiști dornici de a vedea frumusețea locului și de a trece dintr-un moment în altul prin multe locuri ale țării. Te simți înconjurat de o multitudine de plante, totul în jurul tău, de la sunet la miros, exprimând doar relaxare.

O mică introducere și aspecte istorice

Frumoasa grădină botanică a fost construită prin 1920, iar toți au putut deja să o viziteze în 1925. Numele purtat este dat de marcantul biolog român Alexandru Borza care a și pus bazele acestei grădini. În total, în cei 14 ha pe care îi are, grădina reușește să surprindă o multitudine de stiluri, peisaje pe care doar în poze le mai găseșt. Reușește chiar să te poarte cu fiecare pas dintr-o țară în altă țară. Nu e de mirare, având în vedere cele 10.000 de categorii pe care le are.

Grădina Japoneză – Una dintre cele mai apreciate

Nu putem omite una dintre cele mai frumoase părți din Grădina Botanică. Este vorba despre Grădina Japoneză. Construcția acesteia a durat un an, mai exact între 1923 și 1924. Stilul în care a fost creat este unul tradițional japonez, păstrând arhitectura specifică. Pentru această grădină a fost creat chiar un lac artificial pe care se află o mică insulă. Trecerea către insulă se face cu ajutorul unui mic pod curbat.

Varietatea pe care o oferă Grădina Botanică

Pe lângă Grădina Japoneză mai avem și un sector Ornamental. Aici ai priveliștea a 250 de soiuri de trandafiri. Ce poate fi mai minunat? Nu poate fi uitată nici Grădina Romană din Grădina Botanică. Aceasta este dominată de statuia zeiței Ceres. O altă atracție este lotusul de Amazon. Aceasta are frunze de până la 1,5 m în diametru și poate susține greutatea unui copil. Florile acei plante supraviețuiesc doar o zi, după care se ofilesc și cad.

 

DISTRIBUIȚI