Fântâna Tinereții – mit, realitate sau un mod de a promova un obiectiv turistic?

560
Fântâna Tinereții

Există multe elemente ale fantasticului găsite în istoria lumii. Multe dintre ele sunt doar exagerări ale realității, altele au fost dezvoltate pentru turism și altele rămân un mister. Printre cele mai cunoscute astfel de elemente se află și Fântâna Tinereții pe care toată lumea își dorea să o găsească. Cine oare nu și-ar fi dorit să trăiască veșnic puternic și tânăr? Printre cele mai cunoscute povești despre existența acestei fântâni este cea legată de aventurierul spaniol Ponce de Leon.

Ce se credea despre fântână?

Acest cunoscut spaniol a descoperit Florida într-o căutare spre a găsi Fântâna Tinereții. Această fântână se vorbea a fi capabilă  să readucă frumusețea pierdută în fața timpului. Tot ceea ce era nevoie să faci era să bei din apa sa și imediat te simți tânăr. Totul pare extrem de fantastic privind acum, însă aceasta a fost considerată a exista. Vorbim chiar de alți autori care au menționat în istorie de existența unei astfel de fântâni. De la Herodot care vorbea despre minunata Etiopia, până la alți autori clasici care plasau existența fântânii în India. Se spune că indienii din zona Saint Augustine se bucurau de viață lungă și tinerețe veșnică și i-au arătat chiar lui Ponce de Leon locul pe care aceștia îl considerau a fi Fântâna Tinereții. Acesta a băut din ea, dar nu se vorbește efectiv despre o schimbare miraculoasă care să fi avut loc în corpul acestuia.

Fântâna Tinereții astăzi – un fals pentru promovarea unui obiectiv

În 1868 totul a luat o întorsătură pentru a transforma fântâna într-un obiectiv turistic și o sursă de bani. Un bărbat care a cumpărat teren în Saint Augustine, sau aproape de acesta, găsind un izvor a profitat de legendă și chiar a modificat puțin conținutul ei. Au realizat astfel un document care vorbea despre Ponce de Leon cum că ar fi realizat lână izvor o cruce de piatră prin care să recunoască fântâna. Au transformat astfel locul într-un obiectiv turistic profitabil.

 

 

DISTRIBUIȚI