Castelul Sforzesco din Milano

289
Castelul Sforzesco

Unul dintre cele mai vizitate locuri din Milano, mai ales pentru turiștii ce-și doresc a petrece doar un weekend în Milano, rămâne Castelul Sforzesco. Acesta se bucură a fi una dintre cele mai mari cetăți din Europa, dar și una dintre cele mai bine întreținute. Acest castel-cetate reprezintă astfel un pilon pe care se clădește treptat istoria orașului. Acesta amintește de momentele bune sau rele prin care au trecut cei ce au locuit de-a lungul timpului în acest oraș. Multă vreme castelul a purtat denumirea Castelul Poarta lui Jupiter.

Castelul Sforzesco – De la fantomele istoriei la artă și cultură

Spre a ne întoarce în moment construirii castelului, ne trezim în anul 1368. Castelul avea pe atunci o structură ceva mai diferită. Această structură a fost îmbunătățită imediat ce a devenit reședință regală. Cel ce a ordonat ridicarea castelului, Galenzzo Il Visconti, a dorit mai apoi dăruirea acestuia urmașilor săi. Castelul a fost nimicit, reprezentând pentru locuitori imaginea durerii purtate în timpul domniei familiei Visconti. A fost reconstruit de Fancesco Sforza, undeva prin secolul XV. Acesta și-a dorit să aducă un plus de arhitectură și a apelat la Bramante și da Vinci pentru a reconstrui vechiul castel într-un mod mult mai demn.

Astăzi Castelul Sforzesco atrage precum un magnet turiștii curioși de istoria orașului. Aici pot fi văzute o multitudine de lucruri, dar uimește în principal clădirea. Arhitectura bine gândită reușește să rămână impunătoare în fața modernizării. Foarte multe decenii au trecut în care clădirea nu a putut fi vizitată. Aceasta a fost reabilitată sub supravegherea lui Luca Beltrami.

Castelul a devenit astăzi, dintr-o fantomă a orașului ce amintea de momentele triste, un loc de cultură special gândit pentru a atrage turiștii. Aici găsim o casă a artelor ce cuprinde: Muzeul de Arte Decorative, Pinacoteca Castelului, Muzeul Mobilei, Muzeul de Artă Antică, Muzeul Egiptean, Muzeul de Instrumente Muzicale, Muzeul de Preistorie și multe alte locuri din care avem de învățat.

DISTRIBUIȚI