Cascada Lotrișor – loc ascuns într-un colț de natură

518
Cascada Lotrișor

Dacă vreți a ajunge din Râmnicu Vâlcea în Sibiu ce spuneți de o mică oprire pe drum pentru a te relaxa în natură? Parcă sună și mai bine drumul pe care urmează să-l faci apoi. Este vorba despre o minunăție de cascadă, mai exact despre Cascada Lotrișor. Această cascadă realizată în mod artificial. Asta arată că dacă nu distrugi natura aceasta îți va oferi înapoi o imagine de vis.

În masivul Narățu din Munții Căpățânii stă ascunsă o parte de natură atât de minunată. Este chiar păcat fiind în drum să nu încerci să o vizitezi. Mai ales dacă-ți permiți o mică pauză în drumul tău pentru a putea nu doar să treci fugitiv prin colțul de rai. Pentru a sta efectiv acolo și pentru a te bucura de tot ceea ce-ți poate oferi locul. Stând acolo, prin sunetul păsărilor și al vântului care trece printre copaci, vei auzi sunetul unei cascade. Ar fi și păcat să nu ajungi să vezi minunata cascadă. Aproape sigur, mai ales dacă ești un iubitor de natură, o să o iubești.

Cascada Lotrișor – mică poveste istorică

Undeva prin anul 1950 se dorea realizarea unui drum forestier. Acel drum avea să ofere posibilitatea de a străbate întreaga arie protejată din Vâlcea. Această dorință a fost realizată doar prin modificarea cursului râului care trecea pe acolo. Este vorba despre râul Lotrișor, cel ce avea să dea numele cascadei. Apa din Cascada Lotrișor cade de la o înălțime de 30 de metri oferind un întreg spectacol.

Imediat ce ieși din defileul Oltului te așteaptă un drum de doi kilometri pentru a vedea cascada. Drumul este unul lângă cel național, un drum forestier. Poți să mergi și cu mașina acolo, dar trebuie să plătești dacă mergi cu ea o taxă de 10 lei. Taxa este percepută de Direcția Silvică Vâlcea. Sau ai putea să străbați pe jos acel drum și să te bucuri de frumusețea locului fără a o distruge. O să poți să te odihnești când ajungi la Cascada Lotrișor.

DISTRIBUIȚI