Cascada Caraiman – Cascada Fantomă

750
Caraiman

Cascada Caraiman este o cădere de apă ascunsă în inima unui munte numit Bucegi. În drumul care urcă spre Cabana Caraiman, merită să te oprești puțin pentru a descoperi această cascadă. O cascadă care apare doar uneori, lăsând doar persoane alese să o descopere. Nu este populară, deloc, poate și pentru că puțin sunt cei care o văd. Exact ca un mic, precum o fantomă, poate din acest motiv se mai numește și Cascada Fantomă.

Undeva la 1700 m, destul de sus și nu extrem de accesibil, dacă ești norocos poți să întâlnești Cascada Caraiman. Undeva pe versantul opus la Văii Jepilor. Un dar al naturii pentru cei ce ajung acolo, după un drum obosit. Cu siguranță cascada reușește să te facă iar plin de energie și-ți oferă o motivație de a continua să urci până în vârful care-i dă numele cascadei.

Cascada poate fi observată doar la sfârșitul primăverii, când întreaga natură se trezește de sub stratul de zăpadă. Tot acest proces poartă hainele unui spectacol prin care zăpada topită se transformă în ceva nou, ceva supra numit Cascada Fantomă.

Ce mai poți vizita dacă ajungi la Cascada Caraiman?

Multă lume se oprește aici din drumul spre Cabana Caraiman. Drumul nu este nici extrem de greu, dar nici ușor. Important este să fii echipat corespunzător. Cabana se află la 2 025 m și oferă o panoramă superbă. De aici fiecare om din Stațiunea Bușteni, îți pare un mic punct pe hartă.

Dacă ajungi chiar mai departe, până în vârf, vei vedea o imensă cruce ce păzește muntele. 28 de m în continuarea muntelui, spre cer. Cam așa se prezintă Crucea Eroilor Neamului. Aceasta a fost ridicată ca o dorință a Reginei Maria, după numeroasele decese din Primul Război Mondial. Datorită poziționării și înălțimii, această cruce este considerată un simbol al Munților Bucegi și poate fi ușor observată din depărtare fiind un punct de reper.

 

 

DISTRIBUIȚI