Cascada Capra – o cădere de apă fascinantă

746
Cascada Capra

Frumusețea naturală este darul cel mai mare pe care îl putem avea de la țara noastră. Drumurile noastre, oricum ar fi ele, ne poartă prin cele mai frumoase locuri pe care le poate vedea un om în existența noastră. Tot ceea ce noi mai trebuie să facem este să le observăm. Din tendința noastră de a fi grăbiți omitem locuri și lucruri superbe. Unele locuri, însă, din punctul meu de vedere nu ai cum să le omiți. Așa este și dacă ajungi pe Transfăgărășan. Dacă străbați unul dintre cele mai frumoase drumuri din România, nu ai cum să nu vezi frumusețea naturii. Și nu ai cum să omiți Cascada Capra.

Cascada Capra – Localizare și nume

Cascada Capra mai este cunoscută și su denumirea de Cascada Iezerului și se află în județul Argeș. Numele este dat de locul în care aceasta se află și din locul din care provine apa. Pe aceasta o găsim undeva între Cabana Capra și lacul Bâlea. Nu ai cum să o ratezi, este exact în drumul tău și dacă ar fi fost puțin mai înclinat punctul de vărsare aceasta ajungea pe drum. Se află la o altitudine de 1690 metri.

Mergând pe drumul național DN7C, mai exact pe Trasfăgărășan, această frumoasă cădere de apă îți apare pe marginea drumului. Atenția de pe drumul extrem de fascinant și greu de parcurs, îți este mutată pe frumoasa cascadă. Ar fi și păcat să nu iei o pauză din drumul tău lung pentru a o privi mai de aproape. Cu o cădere de aproximativ 40 de metri în înălțime, cascada realizează un spectacol uimitor pentru privirea turistului care se oprește fascinant. O să simți cum apa îți atinge privirea din căderea bruscă. Nu uita să surprinzi momentul în poze inedite!

Apa care creează Cascada Capra provine de la lacul de la care și-a luat și numele: Lacul Capra. Acesta se află la 2241 m și este un alt loc pe care nu trebuie să-l ratezi când ajungi pe acest drum.

DISTRIBUIȚI