Biserica Sfântul Ioan Nepomuk din Italia – loc desprins din basme

324
Biserica Sfântul Ioan Nepomuk Italia

Deși se află printre locurile mai puțin cunoscute din Italia, Biserica Sfântul Ioan Nepomuk este o adevărată artă arhitecturală construită în unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am putut vedea. Un cadru imens verde adăpostește clădirea singură într-un spațiu de vis. În spatele ei, parcă pictat, un deal de o culoare verde apăsătoare ce-și completează imaginea doar prin munții ce ies parcă din imaginația noastră. Un cadru de vis ce expune tot ce are natura mai frumos de oferit. Un cadru în care să te regăsești într-o biserică ce mare o machetă foarte mică în fața naturii.

Sfântul Ioan Nepomuk – Secretul pe care l-a dus cu el în mormânt

Sfântul Ioan Nepomuk s-a născut în 1345. Acesta a fost un preot pe care până și familia regală l-a vizitat de foarte multe ori. Tocmai această onoare a fost și motivul morții lui. Acesta a fost aruncat în Vltava deoarece nu a vrut să-i spună regelui Wenzel păcatele pe care i le-a spus soția lui când s-a spovedit.

La aproape 300 de ani, în 1721, a fost canonizat și declarat sfânt de Papa Benedict al XIII-lea. Acesta este reprezentat ca protector al preoților, podurilor și a celor ce păstrează o taină. Una dintre reprezentările lui în România se află alături de podul de acces în Castelul Huniazilor (Corvinilor) din județul Hunedoara. 

Biserica Sfântul Ioan Nepomuk din Italia – loc magic din munții Dolomiți

Povestea frumoasei biserici începe cu proprietarul unei mine care a comandat să se facă biserica undeva prin 1744. Biserica a fost pictată de Franz Unterberger și în biserică sunt nouă picturi baroce care povestesc viața lui Ioan Nepomuk. Chiar și cupola care are forma unei cepe, susține o stea ce amintește de suferința sfântului. Se spune că o lumină asemenea unei stele a fost cea care a ajutat să fie găsit corpul lui în apă.

Biserica se găsește în Provincia Autonomă Bolzano. Aceasta este într-o vale a Dolomiților, Valea Funes din nordul Italiei. O găsiți sub denumirea Val di Funes sau dacă căutați St. Magdalena – Villnoss.

DISTRIBUIȚI