Belogradchik – locul magic aflat la 50 km de România

333
Belogradchik

Natura ne oferă un munte de surprize, unele mai frumoase decât altele și nu încetează niciodată să ne surprindă. De fiecare dată când îndrăznesc a crede că am văzut tot ceea ce puteam să văd, mai găsesc un loc care-mi taie respirația la propriu. Este fascinant să-l văd, dar mereu mă gândesc că este, cu siguranță, mult prea departe. Și când să caut mai mult îmi dau seama cât de aproape am fost mereu de acel loc. Exact așa s-a întâmplat cu Belogradchik, un loc fantastic aflat la doar 50 km de granița cu România.

Belogradchik – un loc fermecat plin de povești

Dacă te vei plimba prin oraș vei înțelege numele pe care-l poartă, unul extrem de potrivit, dar nu suficient. Belogradchik înseamnă „oraș mic și alb”. La traducerea numelui a mai fost adăugat un sufix, mai exact „chik”. Sufixul are ca unic scop diferențierea orașului de alt oraș din Serbia. Dacă nu avea acel sufix numele său era Belograd și semăna foarte mult cu Belgrad. Vizitând orașul există o multitudine de variante pentru a-ți petrece timpul: poți vizita peștera din apropiere, poți vizita muzeul de istorie și multe alte locuri. Totuși, există două obiective turistice ce ademenesc (într-un sens bun, desigur) în fiecare an mulți turiști. Este vorba despre: Fortăreața Belogradchik  și Stâncile din Belogradchik.

Fortăreața a fost construită în secolul I de către romani. Aceasta s-a păstrat într-o stare perfectă și este considerată astăzi una dintre cele mai frumoase. Acest lucru este, probabil, datorat locației alese. Din ea se poate observa întregul oraș și al doilea motiv pentru care să vizitezi Belogradchik: Stâncile. Acestea au forme ciudate și au primit nume de la localnici. Chiar două legende, foarte asemănătoare, s-au croit în jurul locului. Este vorba despre existența unei fete la o mănăstire care era curtată de un bărbat. Într-o legendă bărbatul este însurat, în timp ce în alta acesta era doar un cioban. Aceștia fac un copil împreună, însă aflând cei din mănăstire nu acceptă acest lucru. Aceștia pornesc o luptă împotriva lor. Drept pedeapsă văzând răutatea din sufletul celor din mănăstire și păcatul celor doi, Dumnezeu îi transformă pe toți în stană de piatră.

DISTRIBUIȚI