Băile Tușnad – Un remediu natural într-o zonă frumoasă de munte

1014
Băile Tușnad

Un orășel micuț (unele guri spunând chiar că este cel mai mic din România) Băile Tușnad uimește prin magnetul pe care îl are la turiști. Multe lucruri stau la baza acestui magnet. De la Lacul Sfânta Ana aflat extrem de aproape de el, la frumusețea locului, munților și al minuni pe care o face natura cu acest peisaj. Cel mai important motiv pentru care este căutat, probabil, sunt apele sale minerale. Aceste ape sunt considerate de mulți a fi „magice” prin modul în care vindecă multe dintre problemele omului.

Ce a însemnat de la început orașul Băile Tușnad

Istoric vorbind, deși de mult timp a fost locuită zona, fondarea stațiunii își are începutul în 1842. La doar 7 ani, în 1849, stațiunea este distrusă. Reușește a fi reconstruită doar în 1852. Tot atunci împăratul austriac Franz Joseph, s-ar presupune că a venit în Băile Tușnad și văzând potențialul locului a ordonat reamenajarea lui. Așa ajung a fi construite multe vile cu o arhitectură specifică elvețiană. Locul ajunge a imita clar și vizibil un stil elvețian. Nu mult a trebuit până a început chiar a fi numită „Mica Elveție”.

Legenda de la care pornește construirea locului este una legată de un fiu de cioban care s-a vindecat miraculos prin apele minerale din Băile Tușnad. Realizând acest lucru a dat vestea mai departe, pomenind peste tot pe unde mergea de efectul pe care l-a avut apa asupra lui. Acum, aproape jumătate de milion de turiști în fiecare an, vin să vadă efectele apei din Băile Tușnad. Un magnet mai ales pentru cei cu probleme și afecțiuni ale inimii. Nu vorbim despre turiști exclusivi români, însă. Nu omitem cei veniți din Franța, Ungaria, Germania și alte frumoase țări îndepărtate.

Astfel, deși are cel mai mic număr de locuitori din România, în fiecare an Băile Tușnad adună mare parte din turiști pentru a-și vindeca trupul și sufletul. Principalul remediu pentru trup este apa minerală. Nu putem, totuși, omite aerul curat de munte. În ceea ce privește bucuria sufletului, acesta va avea parte de momente de relaxare și de un peisaj care-l va încânta.

 

 

DISTRIBUIȚI