5 locuri extraordinare în Elveția

1599

Între ape și munți înalți ce te cheamă să îi vizitezi, se află o țară fascinantă pentru tradiția pe care o are, istoria și nu în ultimul rând natura care o alcătuiește. Primul loc la care ne gândim când auzim de ciocolată, Elveția este o țară unică din mai multe puncte de vedere. Avem aici cel mai vechi pot din Europa, unele dintre cele mai extraordinare cascade și cea mai înaltă cale ferată din Europa. Dacă este nevoie de mai multe motive, am ales chiar cinci locuri fascinante pe care ai putea să le vizitezi în Elveția.

Chateau de Chillon


Castelul Chillon este unul dintre cele mai impresionante castele medievale din lume, situat la ieşirea din Montreux, Elveţia. Inconjurat de vărfurile inzăpezite ale munţilor şi de valurile line ale lacului Geneva, Castelul Chillon este un loc impresionant. Ca vizitator poţi observa această clădire renovată cu măiestrie din subteran pănă la locuinţa din munte.
Nimeni nu ştie exact cănd a fost construit castelul. Prima referinţă despre castel a fost scrisă in anul 1160, deşi stănca pe care este construit a fost populată din antichitate. Ceea ce putem să știm cu siguranță este caracterul unic și impresionabil al castelului.

Zermatt

Singurul oraș din Europa care trebuie vizitat exclusiv printr-o plimbare la picior sau cu trenul, accesul mașini fiind strict interzis, un oraș aflat în inima Alpilor, a poalele masivului Matterhorn, înalt de 4478 m.
Zematt este punctul de plecare pentru câteva trasee montane cunoscute printre care și unul ce se sfârșește în Chamonix, Franta. Tot prin zonă trece și o spectaculoasă cale ferată cunoscută sub numele de Gornergratbahn și este calea ferata aflata la cea mai mare altitudine din Europa, 3089 metrii.

Cascadele Rinului

La granița cu Germania, turiștii au ocazia să vadă un spectacol uimitor al naturii creat de Râul Rin. Aici, acesta formează o cascadă superb cu un volum mare de apa care se scurge pe cascadă, formând un tablou vizual și auditiv impresionant pentru orice turist. Plimbări cu barca sunt disponibile până la stânca din mijlocul râului, care de asemenea poate fi escaladată de doritori.

Prin cifre, Cascadele Rinului ajung pe primul loc în Europa: lăţimea de 150 m, înălţimea de 23 m, adâncimea bazinului 13 m, cu un debit mediu estival de 600.000 litri/secundă. Aşadar, este cea mai mare ori largă cascadă (formată din mai multe căderi succesive, ceea ce a dus la folosirea pluralului în denumire).

Berna

Capitala Elveției, este vestită mai ales pentru arhitectura sa medievală foarte bine păstrată, cu un centru istoric format din 6 kilometri de arcade, motiv pentru care Berna și este declarată patrimoniu Unesco. Chiar și magazinele se afla în incinta unor clădiri vechi, medievale, ceea ce la dă o atmosfera aparte. Tot aici pot fi văzute Turnul Orologiului, Catedrala Sfântul Vicențiu, Palatul Federal. Atracție turistica deosebita este considerata și vestita ‘Groapă cu Ursi’.

Lucerna (Luzern)

Este situat lânga lacul Lucerna (Lacul celor 4 cantoane). Aici poate fi văzut  cel mai vechi pod din Europa, Podul Capelei/ Kapellbrucke, lung de 200 de metri. Acesta traversează râul Reuss, construit prin anii 1300. În urma incendiului din 1993, pagubele au fost de proporții, podul fiind ars aproape complet, doar capetele sale rămânând intacte. A fost refăcut după forma și arhitectura sa veche.

La unul din capetele sale a existat ‘Turnul de Apa’ înalt de aproape 35 de metri, care a îndeplinit diferite „roluri”: mai întâi punct de observație, apoi închisoare și sală de tortură, pentru ca mai târziu să devină arhiva a orașului. Tot peste raul Reuss, în apropiere, se afla Podul Morții/ Spreuer, ce datează din anul 1407, pe pereții căruia sunt imagini din sec. XVII ce reprezinta dansul morții… Vestit este și Monumentul Leului, cioplit în stânca, ridicat în onoarea soldaților elvețieni.

DISTRIBUIȚI