Doctor Strange

858
Doctor Strange (2016)

Povestea se învârte în jurul neurochirurgul Stephen Strange, un strălucit în meseria sa. Acesta, din păcate, suferă un accident prin care își pierde abilitatea de a mai profesa. Acest accident pare să numească un destin trist și sumbru pentru protagonistul nostru, dar tocmai acest incident îi arată adevărata cale a doctorului Strange. Acesta se întâlnește cu „Cea Antică”, o vrăjitoare supremă retrasă în inima muntelui Himalaya și îi arată calea care i-a fost dat să o urmeze: magia. Dar tocmai egoismul doctorului o face pe vrăjitoare să se gândească de mai multe ori înainte să-i încredințeze secretele magiei și să-l facă învățăcel al acesteia. Acum, ceea ce el urmărește să realizeze, este transformarea acestuia într-un Vrăjitor suprem.

Acțiunea

Intriga este realizată atât de accidentul suferit de doctor cât și de un jaf într-o bibliotecă care ascundea multe texte antice. Misticele texte conțineau diferite ritualuri, iar în bibliotecă se aflau și câteva cărți interzise. Una dintre aceste este furată de un vrăjitor, mai exact de către Kaecilius care a fost ajutat de cineva. Vrăjitoarea supremă, Antica, reușește să prindă câteva persoane, dar trădătorul principal Kaecilius reușește să fugă cu câteva dintre pagini.

Cât timp Doctor Strange încearcă să găsescă un mod de a-și vindeca rănile, ajunge la Antica care-i arată puterea de care aceasta este capabilă.

Aici începe dorința protagonistului de a învăța magia, dar egoismul acestuia îi aduce aminte de trădătorul Kaecilius, iar Antica se lasă destul de greu convinsă. Strange reușește totuși să obțină o șansă de la  Antica și este lăsat să învețe din cărțile antice din bibliotecă. Scopul principal acum al protagonistului trebuie să fie să protejeze cele trei Sanctuare. Acestea au scopul de a proteja pământul și sunt plasate în Londra, Hong Kong și New York. Mai greu este ca Strange să se concentreze mai mult pe protejarea acestora decât pe revenirea lui după accident. În situația dintre a-și folosi iar mâinile sau a proteja Pământul, ce va alege el oare?

Regia:  Scott Derrickson

Distribuția: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Mads Mikkelsen, Tilda Swinton, Benedict Wong, Chiwetel Ejiofor

DISTRIBUIȚI