Assassin’s Creed – de la joc la film

528
Assassin's Creed - de la joc la film

Assassin’s Creed este un film de acțiune-aventură, bazat pe seria de jocuri video omonimă. Este regizat de Justin Kurzel, iar în rolurile principale joacă Michael Fassbender, Marion Cotillard, Michael K. Williams, Ariane Labed, Jeremy Irons și Brendan Gleeson. Filmul se va petrece în același univers cu cel al jocurilor video, dar va avea o poveste originală, ce va extinde mitologia seriei.

Povestea din spatele filmului Assassin’s Creed 

Desmond Miles descoperă străvechea linie de asasini profesioniști din care se trage. Află acest lucru după ce este răpit de o organizație ale cărei origini țin de societatea secretă Cavalerii Templieri. Aceasta îl trimite înapoi în timp pentru a recupera o seamă de artefacte cu importantă valoare istorică.

Jocul

Assassin’s Creed este o serie de jocuri istorice de acțiune-aventură, open world și stealth alcătuită din șase jocuri principale și mai multe adiționale. Aceste jocuri sunt bazate în jurul conflictului dintre asasini și Templieri. Ele au fost lansate pe PlayStation 3, PlayStation 4; Xbox One, Xbox 360; Microsoft Windows, Mac OS X; Nintendo DS; PlayStation Portable, PlayStation Vita; iOS, HP webOS, Android, Nokia Symbian Windows Phone și Wii U.

Jocurile principale din serie sunt elaborate de Ubisoft Montreal pe partea de single-player și de Ubisoft Annecy pentru multiplayer, în colaborare cu studiourile de jocuri din mai multe țări. Jocurile pentru telefoane mobile au fost create de Gameloft și Studiourile Gryptonite, în colaborare cu Ubisoft Montreal. Seria a fost bine primită de public și de critici, și a vândut peste 55 de milioane de exemplare până în martie 2013.

Cartea 

Seria s-a inspirat din romanul Alamut de scriitorul slovac Vladimir Bartol, și este considerat de unii succesorul spiritual al seriei Prince of Persia.

Romanul său, Alamut a fost tradus în limba engleză abia la 66 de ani de la apariția în limba originală, în 2004. Acesta fiind tradus înainte în cehă, sârbă, franceză, spaniolă, italiană și germană.

DISTRIBUIȚI